Bestaan er vouwwagens met toilet?

vouwwagen met toilet

Kamperen met privé sanitair, heel veel luxer wordt het niet. Maar kan dat in een vouwwagen? Zijn er vouwwagens met toilet? We vertellen je er alles over in deze blog.

Kamperen met privé sanitair

Als je gaat kamperen, gebruik je normaal gesproken het gedeelde sanitair op de camping. Op de meeste campings is dat tegenwoordig keurig onderhouden en wordt het goed schoon gehouden. Bij het uitzoeken van een camping kun je in de reviews vaak terugvinden hoe de kwaliteit van het sanitair is, dus op een camping met vieze toiletten terechtkomen doe je niet zo snel meer. Maar soms is het handig om een eigen toilet bij je te hebben in de vouwwagen. Bijvoorbeeld als je vaak ‘s nachts naar het toilet moet of als je met kleine kinderen kampeert. Een vouwwagen met toilet is dan een uitkomst. Maar bestaan die eigenlijk wel?

Vouwwagens met toilet

Bij De Vouwwagenspecialist verkopen we geen vouwwagens met toilet. Vouwwagens zijn zo ontworpen dat ze zo compact mogelijk op te vouwen zijn en een toilet past daar over het algemeen niet in. We hebben twee kampeermiddelen in ons assortiment waarin ruimte is gemaakt voor een toilet: de Easy Caravanning TakeOff (de modellen Sport en Xcite) en de Kip Shelter.

Creëer zelf een vouwwagen met toilet

Ben je verknocht aan je vouwwagen en wil je toch graag een eigen toilet meenemen naar de camping? Dan is een portable toilet een goede optie. Je kan kiezen voor een simpele toiletemmer, maar er zijn tegenwoordig ook compacte chemische toiletten verkrijgbaar die zo goed als geurvrij zijn. Zo’n toilet kun je dus prima een paar dagen in de vouwwagen laten staan en hoef je niet na elk gebruik te legen. Een ander voordeel van een chemisch toilet is dat je hem niet per ongeluk omver kunt stoten als je in het donker door de vouwwagen loopt, iets wat met een toiletemmer wat sneller gebeurt. Een nadeel is dat een chemisch toilet wat meer ruimte inneemt in de bagage.

Kies de juiste vouwwagen

Zoek je een vouwwagen met toilet en ben je benieuwd of de Easy Caravanning TakeOff of de Kip Shelter iets voor jou is? Of wil je onze vouwwagens eens van dichtbij bekijken? Bezoek dan onze showroom in Boxtel. Onze specialisten helpen je graag met het kiezen van jouw ideale vouwwagen.