De voordelen van kamperen met een vouwwagen

kamperen met vouwwagen

Met een vouwwagen ben je thuis op elke plek. Waar je ook naartoe gaat. Of je nu lang of kort gaat kamperen. Of je nu kiest voor één vaste kampeerplek of de voorkeur geeft aan een rondreis. Kamperen met een vouwwagen biedt alle vrijheid zonder dat je hoeft in te leveren op comfort. Kamperen met een vouwwagen is daarom wat ons betreft dé ideale manier van vakantievieren.

Op vakantie met de vouwwagen

Kamperen met de vouwwagen wordt weer steeds populairder. De moderne vouwwagens zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en comfortabel. De vouwwagen is de perfecte mix van tent en caravan. De vouwwagen combineert al het goede van kamperen in een tent met de voordelen van een caravan: de wagen geeft aan de ene kant het echte tentgevoel, maar heeft ook het comfortabele bed en het gebruiksgemak van een caravan. Ze zijn voorzien van een aparte woon- en slaapruimte en bij steeds meer modellen is standaard een keukenunit aanwezig.

De voordelen van de vouwwagen op een rijtje

Rijgemak

Een vouwwagen is makkelijk achter de auto te koppelen en rijdt een stuk comfortabeler dan een caravan. Omdat de wagen plat is, vangt hij veel minder wind dan een caravan en je heb er geen extra zware auto voor nodig. Je mag in de meeste Europese landen met een vouwwagen harder rijden dan met een caravan en vaak zijn de kosten op tolwegen lager met een vouwwagen.

Makkelijk opzetbaar

Moderne vouwwagens heb je vaak in een handomdraai opgezet. Je haalt de hoes van de wagen, klapt in een paar stappen het slaapgedeelte uit, je zet de voortent eraan en slaat de haringen in de grond en klaar is Kees! Binnen een uur zit jij lekker op de camping aan je eerste drankje.

Ga je door naar de volgende camping of is het tijd om naar huis te gaan? Dan heb je een vouwwagen ook zo weer ingepakt.

Volop opbergruimte

Heb je de vouwwagen opgezet? Dan is de aanhanger voor het grootste gedeelte leeg en kun je er lekker veel spullen in kwijt. De hoes van de vouwwagen bijvoorbeeld, en lege tassen, speelgoed, strandspullen en alles wat je maar uit het zicht en uit de voortent opgeborgen wil hebben.

Comfortabel slapen

In een vouwwagen slaap je op echte bedden. Je hebt dus geen gedoe met luchtbedden opblazen, leeglopende matjes en hobbelige, koude ondergronden. Je slaap op een echt matras, boven de grond waardoor je zacht en warm kunt slapen. Kamperen met de vouwwagen is daardoor lekker comfortabel.

Kamperen met een vouwwagen uitproberen?

Vraag jij je af of kamperen met een vouwwagen iets voor jou is? Bij De Vouwwagenspecialist kun je een Easy Caravanning TakeOff vouwwagen huren voor jouw vakantie. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom om onze vouwwagens eens van dichtbij te bekijken.