Pimp je vouwwagen en steel de show op de camping

Is jouw vouwwagen toe aan een nieuw fris uiterlijk of heb je een (tweedehands) vouwwagen gekocht die qua uiterlijk niet helemaal naar je smaak is? Dan is het pimpen van je vouwwagen een leuke en simpele manier om de vouwwagen op te fleuren. Of je nu enkele details aanbrengt of voor een totale make-over gaat, met jouw gepimpte vouwwagen steel je gegarandeerd de show op de camping deze zomer!

Je vouwwagen pimpen: waar begin je?

Om je vouwwagen een geslaagde make-over te geven, is het verstandig om te beginnen met het kiezen van een thema of een kleurenpalet. Zo weet je zeker dat je gepimpte vouwwagen een mooi geheel wordt en geen bonte kermis van bij elkaar geraapte dingen. Vervolgens inventariseer je wat je allemaal aan wil pakken in je vouwwagen. Als je je plan klaar hebt, kun je aan de slag met het bij elkaar zoeken van materialen en accessoires.

Wat valt er allemaal te pimpen in een vouwwagen?

Of je nu een grote of een kleine vouwwagen hebt, er zijn genoeg mogelijkheden om je eigen draai aan je wagen te geven. Simpele aanpassingen kunnen vaak al een groot effect hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vervangen van de gordijnen? Maak zelf nieuwe gordijntjes van leuke stof en maak van dezelfde stof een paar leuke kussentjes voor op het bed. Heb je nog stof over? Je maakt makkelijk zelf een vrolijke vlaggenlijn van de restjes.

Er staan een heleboel filmpjes en beschrijvingen op internet die je helpen met het maken van gordijnen, kussens en een vlaggenlijn. Ben je niet zo handig met de naaimachine? Dan kun je natuurlijk ook leuke kussentjes en vlaggenlijnen kopen. Je maakt je interieur compleet met een leuk buitenkleed voor in de voortent of onder de luifel. Buitenkleden zijn waterbestendig en makkelijk schoon te maken en zijn daardoor ideaal voor op de camping.

Verlichting

Verlichting mag natuurlijk niet ontbreken in je gepimpte vouwwagen. Met een gezellig lampjessnoer zorg je eenvoudig voor een gezellige sfeer. Een leuk tafellampje zorgt ervoor dat je ‘s avonds nog je kruiswoordpuzzel kan afmaken en buiten de vouwwagen zorg je voor extra sfeer en verlichting met lampen die je in de grond kan steken. Tip: tegenwoordig is er heel veel keuze in verlichting op zonne-energie. Dat scheelt weer batterijen én is beter voor het milieu!

Opbergen

Ga je je vouwwagen pimpen? Dan is dit ook het moment om over opbergruimte na te denken! Bij winkels als de Hema en de Ikea koop je opbergkratten in de leukste kleuren. Heb je liever opbergers die minder ruimte innemen in de bagage? Kies dan voor hangende opbergers die plat op te vouwen zijn zoals opbergnetten of opbergtassen.

Pimp je keuken

Veel vouwwagenkampeerders hebben een keukenblok in of bij de vouwwagen. Zo’n keukenblok is makkelijk op te fleuren met plakfolie (ook wel meubelfolie, meubelsticker of zelfklevend decoratiefolie genoemd). Plakfolie is in vele kleuren en motieven te krijgen, van hout- of marmerlook tot tropische print of grafisch dessin. Je vindt het bij de bouwmarkt, maar ook online is er heel veel keuze.

Voor de complete look bekleed je je campingtafel met dezelfde plakfolie of kies je een bijpassend tafelzeil. Is je campingservies aan vervanging toe? Dan koop je dat natuurlijk in een kleur die helemaal bij je nieuwe interieur past.

Eerst onderhoud, dan de make-over

Ga je aan de slag met het pimpen van je vouwwagen? Geef hem dan eerst een onderhoudsbeurt. Zo weet je zeker dat je vouwwagen in orde is voordat je aan de make-over begint.