Kamperen in de regen? Geen probleem!

Kamperen in de regen

Elke kampeerder maakt het mee: kamperen in de regen. Hoewel het getik op het tentdoek ook iets gezelligs heeft, heb je natuurlijk liever dat de zon de hele vakantie schijnt. In de regen aan het zwembad liggen, Franse marktjes bezoeken of een aperitivo drinken op een Italiaans terras is toch minder leuk. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om kamperen in de regen leuk te houden. In dit artikel geven we je een paar tips.

Houd de regen buiten

Het klinkt logisch, maar het gaat toch regelmatig mis: houd het binnen in je vouwwagen droog. Comfortabel kamperen in de regen begint al met een goede voorbereiding. Zet de vouwwagen een keer op voordat je op vakantie gaat en test met de tuinslang of het tentdoek overal waterdicht is. Is daar geen tijd voor? Zorg dan dat je een goede reparatieset bij je hebt, zodat je in geval van nood een scheurtje kan repareren of je naden kan impregneren.

Zorg ook dat je zelf zo min mogelijk water mee naar binnen neemt. Laat natte paraplu’s buiten de tent liggen en trek natte schoenen en jassen direct bij de ingang uit. Zorg dat je goede regenkleding bij je hebt, zodat je je kleding zo veel mogelijk droog kan houden. Eén natte regenjas zorgt namelijk voor minder vocht binnen dan drie natte truien.

De juiste kampeerplek en -uitrusting

Kijk bij het uitzoeken van je plekje op de camping kritisch naar de vrije plekken. Water loopt altijd naar het laagste punt, dus zorg dat jij jouw vouwwagen niet precies daar neerzet waar al het water naartoe loopt. Zorg er ook voor dat je vouwwagen goed vast staat en zorg ervoor dat de luifel goed strak staat zodat er geen plassen water op blijven liggen. Met een vast grondzeil voorkom je dat er water onder de rand van de voortent door naar binnen loopt. Heb je stokken die door een gaatje in het tentdoek gestoken zijn? Zet er dan een regenkapje op zodat er geen water langs de stokken naar binnen loopt.

Zorg voor vermaak

Heb je een dagje regen op de camping? Dan is het tijd voor een spelletjesdag! Zorg dat je voldoende leuke spelletjes bij je hebt om je een paar uur mee te vermaken. Er zijn heel veel leuke kleine spelletjes te koop die makkelijk mee op reis kunnen. Ga je met kinderen kamperen? Zorg dan voor knutselspullen, of stop bijvoorbeeld een paar witte t-shirts en textielstiften in de koffer, zodat ze hun eigen speciale vakantie-t-shirt kunnen maken.

Binnenactiviteiten

Zoek voordat je gaat kamperen uit of er binnenactiviteiten in de buurt zijn waar je naartoe kan gaan als het een dagje regent. Een museum, aquarium, overdekte speeltuin, zwembad of kasteel is ideaal om te bezoeken op een regenachtige dag. En uitgebreid lunchen of dineren kan natuurlijk ook binnen in een restaurant in plaat van op het terras.

Laat je niet tegenhouden door de regen

Is de regen van korte duur en weet je zeker dat je natte spullen de volgende dag gewoon in het zonnetje kan laten drogen? Ga er dan gewoon lekker op uit! Ga in plassen stampen, ga kijken hoe het bergstroompje in een rivier verandert of ga toch lekker die wandeling maken met je regenkleding aan. Regen hoort bij kamperen, dus laat je vakantie er niet door verpesten.