Koken op de camping

koken op de camping

Koken op de camping is voor veel mensen een andere tak van sport dan thuis koken. Je hebt minder ruimte, minder pannen en minder ingrediënten tot je beschikking en waar je thuis misschien gewend bent om op een elektrische of inductiekookplaat te koken, zit je op de camping met een klein gasstelletje te hannesen. Maar dat mag de pret niet drukken! Want een voedzame maaltijd gemaakt van lokale producten smaakt na een lange dag op het strand of in de bergen altijd goed.

De kookuitrusting voor op de camping

Veel moderne vouwwagens kunnen worden uitgerust met een keukenblok. Kies jij voor een vouwwagen die die optie niet heeft? Dan is er geen man overboord. Koken op de camping is voor jou nog steeds mogelijk, zolang je de juiste kookuitrusting meeneemt. Maar wat is dan precies de juiste kookuitrusting voor op de camping? Dat hangt er vanaf wat je wensen zijn en hoeveel ruimte je in de kofferbak van de auto hebt.

Outdoor keuken

Heb je wel wat ruimte in de auto en wil je graag een zo compleet mogelijke keuken meenemen naar de camping? Dan is de Aioks All-InOne outdoor keuken van iKamper een goede keuze voor jou. Deze keuken heeft alles wat je nodig hebt om te koken op de camping in één kist. Als je op de camping aankomt vouw je de kist in een handomdraai uit tot een eettafel voor vier personen, een kookplaat met twee gasbranders en een opbergruimte.

Gaskomfoor

Heb je geen behoefte aan zo’n uitgebreide keuken of heb je niet zoveel ruimte in de auto? Dan werkt het traditionele gaskomfoor natuurlijk ook prima. Je sluit het aan op de gasfles, zet het op een stevig tafeltje en je keuken is geïnstalleerd. Kook je liever staand? Dan is het kookeiland van Bo-Camp een fijne toevoeging aan je uitrusting. Het kookeiland is voorzien van een windscherm en twee ruime opbergvakken, en heeft dus alles wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen koken op de camping.

Het juiste gereedschap

Prettig koken doe je op de camping net als thuis met het juiste gereedschap. Zorg dat je pannen hebt die geschikt zijn voor het kooktoestel dat je meeneemt (zet niet je inductiepan van thuis op je gaspitje). Ideaal is de pannenset van Bo-Camp. Deze pannen zijn smal en hoog zodat ze makkelijk op je gaskomfoor passen en de handgrepen zijn inklapbaar waardoor je de pannen in elkaar kan zetten. Hierdoor nemen de pannen en stuk minder ruimte in in je bagage.

Buitenkeuken op wielen

Kook jij graag, ook als je op de camping staat, en is een kleine caravan een optie voor je? Kijk dan eens naar de stoere Hero camper Ranger columbus. Deze compacte caravan is uitgerust met een slaapcabine voor twee personen en een ruime buitenkeuken. Zo is koken op de camping een waar feestje!

Laat je adviseren

Ben jij op zoek naar een vouwwagen met een keukenblok? Kom dan eens een kijkje nemen in onze showroom en laat je adviseren door onze vouwwagenspecialisten.