Tentdoek repareren

tentdoek repareren

Het is de nachtmerrie van elke kampeerder: een scheur in je tentdoek. Als het de hele vakantie droog blijft, is die scheur niet zo’n heel groot probleem, maar als het gaat regenen heb je al snel een waterballet in je tent of vouwwagen. Zeker als de scheur boven de slaapcabine zit, is dit heel vervelend. Gelukkig kan je het tentdoek eenvoudig zelf repareren.

Ga voorbereid op weg

Ga je met de tent, vouwwagen of caravan met voortent op vakantie? Zorg dan dat je standaard een setje voor het repareren van tentdoek in je kampeeruitrusting hebt zitten. De Vouwwagenspecialist adviseert om in ieder geval een pakje Tear-Aid A mee te nemen en als de ramen van je tent of het grondzeil van PVC is gemaakt ook een pakje Tear-Aid B voor PVC en vinyl. Een extra voordeel: deze reparatiesetjes zijn ook te gebruiken voor het dichten van scheuren in bijvoorbeeld de opblaasboot of een regenjas.

Eenvoudig je tentdoek repareren

Tear-Aid werkt heel eenvoudig, waardoor iedere kampeerder in staat is zijn eigen tentdoek te repareren. Begin met het ontvetten van het tentdoek rondom de scheur met de alcoholdoekjes die in de verpakking zitten. Knip de Tear-Aid patch op het juiste formaat en trek voorzichtig het eerste stukje van het beschermpapier eraf. Zorg dat de randen van de scheur tegen elkaar liggen en plak voorzichtig het begin van de patch erop. Haal nu stukje voor stukje het beschermpapier van de patch af en plak de patch volledig over de scheur heen. Druk de boel nog een keer stevig aan en je tent kan weer probleemloos een regenbui doorstaan.

Houd de naden waterdicht

De gevoeligste plekken van het tentdoek zijn de naden. Het kan soms nodig zijn om de naden te behandelen tegen lekkage. Hiervoor is de Seam Sure naadafdichter ideaal. Aanbrengen is eenvoudig: smeer de naden van de tent in met het borsteltje dat op het fles bevestigd zit en laat het goed drogen.

Hulp nodig?

Is de beschadiging aan het tentdoek zo groot dat je het niet meer zelf gerepareerd krijgt? Dan kun je terecht bij De Vouwwagenspecialist. In ons tentatelier in Boxtel kunnen wij jouw tentdoek repareren. Alle reparaties worden met uiterste zorg uitgevoerd, zodat jij weer veilig en droog op vakantie kan. Een afspraak maken voor een reparatie kan eenvoudig online.