Makkelijke recepten voor op de camping

makkelijke recepten voor op de camping

Als je de hele dag lekker actief bezig bent geweest, heb je vaak geen zin meer om ‘s avonds op je campinggasje een uitgebreide maaltijd te koken. Je wil dan lekker snel en simpel eten op tafel hebben. Het liefst wel iets voedzaams, want van de hele dag buiten zijn krijg je honger. In deze blog geven we je daarom wat tips voor makkelijke recepten voor op de camping.

Lokaal en vers

Als je op vakantie bent, is het altijd leuk om de lokale cultuur én de lokale producten te proeven. Het gebruiken van lokaal geteelde groenten is een goede manier om eenvoudige recepten te maken. Zeker in zuidelijke landen zijn de lokale groenten vaak vol van smaak en hebben ze weinig extra’s nodig. Zo smaakt een simpele salade met rijpe Italiaanse tomaten, lekker veel verse basilicum, lokale kaas en een lokale olijfolie met een stuk focaccia of ciabatta heerlijk na een dag vol avonturen en het staat in een handomdraai op tafel.

Heb je je vouwwagen in Spanje op de camping gezet? Dan is de Spaanse tortilla je beste vriend als je op zoek bent naar een makkelijk recept voor op de camping. Met aardappelen, uien en eieren maak je in een handomdraai een heerlijke tortilla. Je kan eenvoudig variëren door bijvoorbeeld plakjes chorizo of blokjes manchego aan de tortilla toe te voegen. Serveer de tortilla met wat verse salade en je hebt een heerlijke, voedzame maaltijd op tafel staan.

Alles in één pan

Na een lange dag heb je vaak niet alleen geen zin meer om uitgebreid te koken, ook op een enorme berg afwas zit je niet te wachten. Daarom delen we ook wat ideeën voor makkelijke recepten voor eenpansgerechten. Na een regenachtige dag op de camping is bijvoorbeeld een bord chili con carne (of sin carne, als je geen vlees wil eten) een heerlijke maaltijd. Met wat gesneden groenten, een blik kidneybonen, blokjes tomaat en een scheutje chilisaus maak je een eenvoudige maar smaakvolle chili. Er bestaan zelfs blikken ‘chilibonen’, waarbij je de bonen en de chilisaus in één blik hebt zitten. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Een van onze favoriete makkelijke recepten voor op de camping is pasta pesto. Heel veel simpeler dan dit gaat het niet worden en als je in Italië een goede verse pesto koopt is het ook nog eens onweerstaanbaar lekker. Je kookt simpelweg een portie pasta, giet de pasta af en doet de pasta terug in de pan. Vervolgens roer je er een paar lepels pesto doorheen en eventueel wat gesneden tomaatjes. Binnen tien minuten heb je een heerlijk bordje pasta voor je neus staan.

De juiste uitrusting

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als je gaat kamperen. Ben je niet zo’n experimentele kok? Zoek dan voordat je vertrekt vast wat makkelijke recepten voor op de camping op. Zorg ook dat je de juiste keukenuitrusting meeneemt op vakantie, dat maakt het koken een stuk makkelijker. We schreven eerder al een blog over koken op de camping, waarin we de kookuitrusting voor op de camping bespreken.